Kaip ir kodėl atsirado muzika? Kokie buvo pirmieji muzikos garsai ir instrumentai? Kodėl muzika supa žmones nuo neatmenamų laikų? Kas yra ritmas? Kodėl mes šokame? Kodėl muzika kartais gali pasakyti daugiau nei žodžiai?
Atsakymus į šiuos klausimus 1–2 klasių mokiniams surasti padėjo žinomas džiazo muzikantas ir pedagogas Remigijus Rančys. 
Užsiėmimo metu mokiniai atliko keletą praktinių muzikinių žaidimų, kurie lavina motoriką, koordinaciją, ritmo pojūtį bei kuria geresnį grupės tarpusavio ryšį. Vaikai susipažino su netradiciniais muzikos metrais ir ritmais. Užsiėmimuose atliekami pratimai yra sukurti remiantis Afrikos bei Pietų Amerikos genčių muzikinėmis tradicijomis bei ritualais. Tai muzikos pamoka, kuri pažadino ne tik kūną, bet ir sielą.
Remigijus Rančys – džiazo kūrėjas, multiinstrumentalistas, valdantis saksofonus, klavišinius ir fleitą, komponuojantis ir aranžuojantis. Universalaus muziko stilistinės simpatijos remiasi džiazo tradicija, tačiau greta džiazo klasikos jį domina ir world muzika. Aktyviai koncertuojantis bei kuriantis Remigijus Rančys yra ne vieno žinomo projekto iniciatorius ir dalyvis. Taip pat muzikantas užsiima pedagogine veikla – veda edukacinius, praktinius muzikos bei komandinio ryšio užsiėmimus vaikams ir suaugusiesiems.

Renginys mokiniams vyko naudojantis paslauga ,,Kultūros pasas“.

Related Images: