Kokios dovanos vaikams geriausios? Gal saldainiai? Nauji žaislai? Netiesa. Geriausios dovanos yra tos, kurios paliečia vaikiškas sielas, išlieka jų prisiminimuose ir motyvuoja visam gyvenimui. Kaip tik tokia dovana turėjo progą pasidžiaugti Vilkaviškio pradinės mokyklos antros B klasės mokiniai, vadovaujami šaunios mokytojos Eglės Petraitienės.

O prasidėjo viskas anksti pavasarį, kai vilkaviškiečius iš sąstingio pažadino trankios dainos lydimi vaikai, ragindami prisidėti prie bendros mankštos. Lankydamiesi miesto savivaldybėje, viešojoje bibliotekoje, IKI prekybos centre, individualiose parduotuvėse, laikraščio „Santaka“ redakcijoje, Vilkaviškio autobusų stotyje, socialinės pagalbos centre ir netgi – turgavietėje, nepaisydami įkyriai dulksnojančio lietaus savo sportine dvasia užkrėtė visus sutiktus miestiečius. Negana to – šauniai pasiautė su pagyvenusių žmonių klubo „Rudenėlis“ nariais. Savo kelionę nufilmavo ir laimėjo respublikinio projekto „Išjudink kitus“ prizą. Konkurso organizatorių sprendimo teko laukti ilgai. Pirmą kartą vykęs Lietuvos vaikų ir jaunimo centro (LVJC) organizuojamas konkursas „Išjudink kitus“ tik rugsėjo 27 d. sukvietė į finalinį renginį daugiau nei 300 moksleivių. Konkurse aktyviai dalyvavę moksleiviai, renginyje įsitraukė į veiklas su treneriais, žinomais sportininkais ir sveikino geriausių geriausius – konkurso laimėtojus. Taigi, ir šauniuosius Vilkaviškio pradinės mokyklos antrokus.

Na, o lapkričio septintąją dieną laimėtas „prizas“ pas vaikus atvažiavo pats. Tai – Lietuvos penkiakovininkas. 2008 m. Pekino vasaros olimpinių žaidynių prizininkas (II vieta, sidabro medalis), ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ Karininko kryžiaus kavalierius. Jis pravedė vaikams sportinę treniruotę, dalinosi savo patirtimi ir prisiminimais. Juk, pasirodo, dalis sportininko vaikystės prabėgo ne kur kitus, o būtent Vilkaviškyje. Be to, pirmąjį apdovanojimą jis gavo kaip tik antroje klasėje… Treniruotės metu vaikai pajuto, kaip sunkiai dirba sportininkai, kad pasiektų gerų rezultatų. Taip pat susipažino su fechtavimosi taisyklėmis, poromis susiskirstę išmėgino šią sporto šaką patys, o vienas, drąsiausias, metė dvikovos iššūkį ir pačiam čempionui.

Edvinas Krungolcas išvažiuodamas paliko gausų savo naujų gerbėjų būrį, kurie tikrai ilgai nepamirš nuoširdaus ir šilto susitikimo. Gauta dovana padrąsins vaikus atkakliai siekti savo tikslų.

Daugiau susitikimų rasite galerijoje.

Related Images: