OLYMPUS DIGITAL CAMERA

,,Sveika, vasarėle!”. Tokiu šūkiu keturiasdešimt Vilkaviškio pradinės mokyklos mokinių birželio 1–9 dienomis pradėjo šių metų vaikų vasaros poilsio stovyklą „Draugaukime, keliaukime, pažinkime kartu su pradinuku“. Kiekvieną stovyklos dieną vyko įdomios edukacinės, pramoginės kelionės, kūrybinės, muzikos bei šokių veiklos. Stovyklautojai pamatė įdomų filmą Marijampolės kino teatre, pabuvojo ūkininko R. Paužos ūkyje Vilkaviškio rajone, kur susipažino su naminių paukščių įvairove,  aplankė Vilkaviškio krašto muziejų.  Vaikus pasitiko ir daug įdomių žinių apie gimtąjį kraštą bei jo istoriją  suteikė vyresnioji muziejaus fondų saugotoja E. Rupeikienė. Kaip ir kasmet, mokiniai susitiko su Vilkaviškio „Ąžuolo“ progimnazijos stovyklautojais: surengtos draugiškos sporto varžybos, vyko ,,Protmūšis“.

Žynių kaime mokiniai iš arti stebėjo šakočio gamybos procesą, skanavo tik ką iškepto gardėsio. Paskutinę šios vasaros stovyklos dieną vaikai svečiavosi Gižuose, kur dalyvavo edukacinėje programoje „Gižai–liepų kaimas“: susipažino su šio miestelio istoriniais momentais, apžiūrėjo svarbius ir įdomius objektus, pabuvojo bendruomenės namuose, atsigėrė gardžios liepų arbatos, ragavo  sausainių su medumi, pamatė gausią varlių kolekciją.

Laikas stovyklautojams prabėgo labai greitai, linksmai ir prasmingai. Džiaugiamės kartu patirtomis nuostabiomis akimirkomis, įgytomis žiniomis, naujomis patirtimis. Dėkojame bendruomenėms ir įstaigoms už nuoširdų bendradarbiavimą.  

Agnė Andriuškevičienė

Daugiau stovyklos nuotraukų rasite galerijoje.

Related Images: