Judekime
Judekime

 

Rugsėjo 26 d. mokykloje organizuota Sporto ir sveikatingumo diena ,,Judėkime visi“. Tai vienas iš jau kelinti metai vykdomo mokykloje projekto ,,Sveikas vaikas – vartai į ateitį“ renginių, kurio tikslas – skatinti norą sistemingai ir aktyviai sportuoti, puoselėti tradicijas, plėsti mokyklos ir šeimos bendradarbiavimą.

Šią dieną mokiniai pradėjo linksma rytine mankšta, bėgimu aplink mokyklą. Vėliau dalyvavo įvairiose veiklose. Mergaitės bendravo su sveikatos priežiūros specialiste Žydrūne Čekanavičiene – mokėsi taisyklingos laikysenos sėdint bei stovint. Tuo metu berniukams mokyklos aikštyne vyko futbolo pamokėlės su sporto mokyklos treneriais Algidu Karaliumi bei Šarūnu Litvinu. Mokiniai atliko estafetes su futbolo žaidimo elementais, sužinojo žaidimo taisykles, žaidė futbolą. Treneriai atsakė mokiniams į jiems kilusius klausimus. Po šių treniruočių futbolo gerbėjų būrys dar labiau išaugo.

Susirinkę į klases vaikai piešė, rašė apie mėgstamiausią sporto šaką. Čia vaikai prisiminė ne tik futbolą, bet ir baletą, krepšinį, bėgimą, plaukimą, slidinėjimą ir kt.

Dieną baigėme bendromis mokinių ir tėvų estafečių varžybomis. Čia tarpusavyje varžėsi klasių bendruomenių komandos. Vaikams buvo smagu matyti, kaip šauniai sportuoja jų tėveliai. Varžybose dalyvavę tėveliai džiaugėsi, galėdami šauniai praleisti laiką su savo vaikais ir prisiminti vaikystę.

Related Images: