Salotos 2016
Salotos 2016

Sulaukėme žinios iš pailgintos grupės mokinių, kurie džiaugėsi galimybe patiems užsiauginti daržovių mokyklos teritorijoje. Visą straipsnelį skaitykite čia

 

 

Paminėdami Tyrėjų dieną (balandžio 20 d.), mes, pailgintos dienos grupių mokiniai su mokytojomis Danute ir Lineta, susipažinome su įvairių daržovių sėklomis. Kai kurie šias sėklas matė pirmą kartą, todėl buvo labai įdomu. Visi nutarėme, kad pačios didžiausios sėklos yra burokėlių. Augustas jas pavadino ,,gigantėmis‘‘. Vėliau, padedami savo mokytojų, visas sėkleles susėjome į lysvę, esančią mokyklos kiemelyje.

Kiekvieną dieną laistėme, prižiūrėjome, rovėme piktžoles ir laukėme, kol mūsų pasėtos sėklos išaugs. Mokslo metų pabaigoje galėjome paragauti savo užaugintų pavasarinių daržovių: salotų, ridikėlių, svogūnų. Suruošėme tikrą puotą. Prisigaminome skanių bei sveikų sumuštinukų. Visiems buvo labai skanu, džiaugėmės galėdami valgyti savo užaugintas daržoves.

Lysvėje dar liko augti žirniai, morkos, burokai. Tikimės gausaus jų derliaus. Dabar žinosime ir draugams galėsime papasakoti, kaip užsiauginti daržovių savo darže.

Miglė Narutavičiūtė (3c kl.) ir Ugnė Skrockytė (2c kl.)                                          

Related Images: