Saugaus eismo diena 2016
Saugaus eismo diena 2016
Balandžio 11-oji Vilkaviškio pradinėje mokykloje buvo netradicinio ugdymo diena. Jos tikslas- pakartoti saugaus eismo taisykles bei išsiaiškinti, kaip svarbu vaikams ne tik jas žinoti, bet ir visada laikytis.
Nuo pirmadienio ryto veikla mokykloje vyko kitaip. Mokytojos mokiams demonstravo filmus „Saugaus eismo pamokėlės”, kurie parengti Lietuvos automobilių kelių direkcijos.

Juose nufilmuotose situacijose vaikai stebėjo, kaip reikia teisingai pereiti gatvę nereguliuojamoje ir šviesoforu reguliuojamoje sankryžose, išlipus iš autobuso, kaip teisingai prisisegti saugos diržus, kultūringai elgtis kelyje ir kokių taisyklių ir reikalavimų turi laikytis dviratininkai. Mokiniai susitiko su Policijos komisariato darbuotojais. Iš jų išgirdo apie dažniausiai pasitaikančias pavojingas situacijas, į kurias gatvėse ir keliuose patenka vaikai ir kaip tokių situacijų išvengti, kaip elgtis, kad būtume saugūs. Daug džiaugsmo vaikams suteikė policijos automobilis. Jie galėjo ne tik jį apžiūrėti, bet ir įlipę į jį bent trumpai pasėdėti, apžiūrėti įrangą. Pradinukai policininkams uždavė daug rimtų klausimų, pvz., kiek metų sulaukus galima tapti policininku, kiek sveria neperšaunama liemenė, nuo kada vaikams galima lengvajame automobilyje sėdėti šalia vairuotojo ir kt.

Vėliau mokiniai gamino plakatus „Saugiai į mokyklą- saugiai į namus”, sprendė kryžiažodžius eismo tema, ėjo į sankryžą praktiškai pasimokyti teisingai pereiti gatvę.

Related Images: