2020–2021 m. m. vykdyti e Twinning projektai:

  1. „Mano šaknys tampa mūsų sparnais“ (Austrija, Italija).
  2. „Europos kalbų diena“ (su Lenkija, Rumunija, Kroatija, Italija, Ispanija, Vokieija, Portugalija, Islandija, Čekija, Jungtine Karalyste, Šiaurės Makedonija, Serbija, Slovėnija, Slovakija, Nyderlandais, Turkija, Graikija).
  3. „Mano susirašinėjimo draugai“ (su Ispanija).
  4. „Junkimės. Svajokime. Keiskimės“ (su Portugalija)
  5. „Švari Baltijos jūra“ (su Suomija, Švedija, Danija, Latvija, Estija).
  6. Skype projektas „Pasaulio mokiniai kalbasi realiu laiku“ (su Indija).

2019-12-20 Antri metai iš eilės Vilkaviškio pradinės mokyklos mokiniai (3-4 kl.) dalyvauja e-Twinning programos projekte „Penpals project“. Mes draugaujame su Ispanijos pradinės mokyklos mokiniais iš Almanso miestelio.

Artėjant Kalėdiniui laikotarpiui pristatėme kaip ruošiamės šventėms, kokias eglutes puošiame, kaip gaminame prakartėles. Programos „PowerPoint“ pagalba darėme skaidres ir siuntėme savo draugams į Ispaniją. Džiaugiamės darbų rezultatais ir lauksime kitų susitikimų.


Vilkaviškio pradinės mokyklos 3-4 klasių mokiniai dalyvauja e-Twinning programos projekte „Penpals project“. Projektas vyksta visus mokslo metus 2018-2019m. (nuo rugsėjo iki birželio mėn.).  Čia mes bendraujame ir bendradarbiaujame su Ispanijos pradine mokykla (C.E.I.P. „Principe de Asturias“). Mokykloje mokosi mokiniai nuo 6 iki 11 metų.

Projekto tikslas – naudojantis anglų kalbos žiniomis pristatyti save, savo šeimą, mokyklą. Pasveikinti vieni kitus su Šv. Kalėdomis, Šv. Valentino diena ir Velykomis. Susipažinti su šventiniais papročiais.

Spalio mėnesį mokiniai susipažino su Ispanijos pradinės mokyklos mokiniais, jų pomėgiais. Taip pat mūsų susirašinėjimo draugai pristatė savo mokyklą bei trumpai papasakojo apie savo šeimos narius ir augintinius. Mes atsakydami tuo pačiu parašėme laiškus, kuriuose taip pat pristatėme save, savo šeimos narius ir Vilkaviškio pradinę mokyklą.

Belaukiant Šv. Kalėdų, pasikeitėme vieni su kitais šventiniais atvirukais ir sveikinimais. Mokiniams buvo labai smagu gauti rankų darbo atvirukus ir perskaityti jiems siunčiamus sveikinimus bei linkėjimus.

Šiuo metu esame išsiuntę atvirukus su Šv. Valentino diena, kuriuos užrašėme trimis kalbomis (anglų k., ispanų k. ir lietuvių k.). Šiandien (02-25d.) sulaukėme ir mes atsakymo iš Ispanijos C.E.I.P. „Principe de Asturias“ mokyklos. Gavome nuostabius atvirukus su Šv. Valentino diena.

Tikimės, kad patirsime nuostabių įvykių ir emocijų toliau dalyvaudami šiame projekte.

Anglų kalbos mokytoja Živilė Mikulienė


Mūsų mokyklos 3-4 klasių mokiniai sudalyvavo įspūdingame tarptautiniame  e-Twinning programos projekte „Pippi Lonstocking on tour“ („Pepė Ilgakojinė kelionėje“). Pagrindiniai projekto sumanytojai – švedai. Jų rašytoja Astrida Lindgren, norėdama praskaidrinti sergančios dukros dienas, prieš 70 metų parašė istoriją apie pašėlusią mergaitę – Pepę Ilgakojinę. Tad švęsdami dešimtmečius skaičiuojantį šios istorijos jubiliejų vienos Švedijos mokyklos mokytojai sugalvojo tai paminėti neįprastu būdu – jie pakvietė mokytojus ir vaikus iš kitų Europos šalių priimti į svečius simbolišką Pepę (mažą skudurinę lėlytę) ir jos draugus (arkliuką ir beždžionėlę) bei patirti su jais kuo daugiau nuotykių bei įspūdžių. Iš karto atsiliepėme į tokį kvietimą ir ėmėme laukti paštu atkeliaujančių svečių iš Švedijos. Pepė Ilgakojinė su savo draugais apkeliavo 20 Europos šalių.

Mes, sulaukę didžiulio siuntinio, kuris vis pasipildydavo gimtadienio dovanomis Pepei iš kiekvienos šalies, suorganizavome daugybę veiklų. Apsilankėme Vilkaviškio viešojoje bibliotekoje, kur Vaikų literatūros skyriaus vedėja Alvina Radžvilienė papasakojo įdomių dalykų apie rašytoją Astridą Lindgren bei jos parašytas knygas. Taip pat sudalyvavome viktorinoje bei apžiūrėjome surengtą Astridos Lindgren knygelių parodą. Tada visi parašėme po palinkėjimą Pepei, kuriuos sudėjome į bibliotekos darbuotojų padovanotą nuostabią dovanų dėžutę. Anglų kalbos būrelio metu peržiūrėjome keletą angliškų filmukų apie Pepės nuotykius. Mokiniai turėjo nuspėti nuotykių pabaigas bei atsakyti į užduotus klausimus. Taip pat „prigaminome“ Pepei gausų kojinių rinkinį, kad nesušaltų bekeliaudama. Vaikai nupiešė ir daugybę Pepės portretų. Visas savo rankomis pagamintas dovanas išsiuntėme į Švediją. Jau žinome, kad siuntinys sėkmingai pasiekė Švedijos Beckombergaskolan mokyklą Stokholme ir e-Twinning internetinėje erdvėje galime pasidžiaugti, kad ir mūsų lauktuvės iš Lietuvos jau šeimininkų rankose.

https://twinspace.etwinning.net/9541/home

Anglų kalbos mokytoja Kristina Sinkevičienė

 

 

Related Images: