Religine viktorina
Religine viktorina 

2015 metus Bažnyčia paskelbė Pašvęstojo gyvenimo metais, kviesdama labiau pažinti vienuolinį gyvenimą pasirinkusiųjų istoriją, kasdienybę ir šventes. Vilkaviškio vyskupijos Katechetinis centras šia proga ketvirtokams pasiūlė puikią galimybę atverti Lietuvos vienuolynų duris, kviesdamas dalyvauti trijų etapų konkurse „Vienuolynai ir jų šventieji“.

 Pirmasis etapas vyko vyskupijos mokyklose, panorusiose dalyvauti vienuolinio gyvenimo pažinimo kelionėje. Spręsdami sudėtingą testą, mūsų mokyklos 4a klasės mokiniai parodė puikius sugebėjimus atrinkti reikalingus atsakymus ir į duotą schemą įrašyti lotynišką pašvęstojo gyvenimo pavadinimą VITA CONSECRATA. Pirmąjį etapą geriausiai įveikė Aušrinė Zmitrevičiūtė, Liepa Mozūraitytė, Glorija Astrauskaitė, Gabija Jasevičiūtė, Titas Jasaitis. Jie susibūrė į komandą „Vaikeliai“ ir pradėjo nelengvą pasiruošimo darbą: prisistatymą, pasiruošimą kapitonų užduočiai, teorinių žinių rinkimą ir t.t.

Kovo 17 dieną visuose Vilkaviškio vyskupijos dekanatuose vienu metu prasidėjo antrasis konkurso etapas, kuriame turėjo būti atrinkta komanda į finalą. Mūsų mokyklos šaunioji „Vaikelių“ komanda turėjo susigrumti su trimis Vilkaviškio rajono mokyklų ketvirtokų komandomis: iš Žaliosios pagrindinės, Keturvalakių daugiafunkcinio centro bei Gražiškių gimnazijos. Komandos kovėsi itin atkakliai, viena nuo kitos atsilikdamos tik keliais taškais. Net nepasijautė, kaip greitai prabėgo laikas, sprendžiant testines užduotis, atliekant kūrybinį darbą, laužant galvą kapitonų „proto šturmo“ užduotyje.

Visos komandos buvo apdovanotos padėkos raštais ir saldainiais. Laukė svarbiausia žinia – kas vyks į finalinį konkurso etapą. Vienu taškeliu mokyklos „Vaikelių“ komandą aplenkė Gražiškių gimnazijos ketvirtokai, bet tai nesugadino patirtos sėkmės nuotaikos: juk tiek daug sužinojome ir geri pasirodėme!

Tikybos mokytoja Vilma Balandienė

Related Images: