TOLERANCIJA
TOLERANCIJA

Tarptautinė istorinio teisingumo komisija jau vienuoliktus metus inicijuoja Tarptautinės tolerancijos dienos – lapkričio 16-osios paminėjimą Lietuvoje. Šiais metais Tolerancijos dienos simbolis – TOLERANCIJOS GĖLĖ. Vilkaviškio pradinės mokyklos mokiniai jau ketvirti metai prisijungia  prie tarptautinės  pilietinės iniciatyvos. 

 

Mokiniai klasių valandėlių metu kartu su savo mokytojomis ne tik piešė, karpė, klijavo, lipdė įvairiausias gėles,  bet ir prisiminė ,,tolerancija“ žodžio prasmę ir kodėl svarbu minėti šią dieną.

Gėlė – visuomet kelia teigiamas emocijas. Gėlės dovanojamos mylimam žmogui, įteikiamos sveikinant įvairiomis progomis, pagerbiant kieno nors atminimą ar įteikiamos susitaikymo ženklan. Gėlė dovanojama ne tik draugui ar mylimam žmogui, bet ir tam, kurio galbūt nemėgsti, kuris yra kitoks, bet tu jį toleruoji – priimi tokį, koks jis yra. Žodis „tolerancija“ ir yra pakantumas kitam, kitokiam, gebėjimas gerbti kitą asmenį, kurio įsitikinimai ar nuomonė yra kitokia.  Visuomenėje gyvena skirtingi žmonės, todėl labai svarbu gebėti toleruoti kitą ir sugyventi. Gėlė gali būti simbolis, sujungiantis skirtingus žmones.

Normal 0 19 false false false LT X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 Prasidėjus naujiems mokslo metams prasidėjo ir antrasis projekto ,,Pradinio ugdymo tobulinimas” etapas. Šio etapo metu projekte dalyvaujanti mokyklos komanda dalinsis įgytomis žiniomis ir praktiniais įgūdžiais – praves keturis seminarus naujai prisijungusioms komandoms – Kybartų ,,Saulės” progimnazijos ir Pilviškių ,,Santakos” gimnazijos pradinių klasių mokytojams ir pagalbos mokiniui specialistams.

Related Images: