akcija apsaugok

Vilkaviškio pradinės mokyklos tarybos nariai rugsėjo 30d. pakvietė visą mokyklos bendruomenę į saugaus eismo akciją ,,Apsaugok mane“.

Akcijos tikslas – mokyti mokinius pačius rūpintis savo saugumu – segėti atšvaitus, dėvėti šviesą atspindinčias liemenes (ypač tamsiuoju paros metu) ir atkreipti vairuotojų dėmesį į mažuosius eismo dalyvius – važiuoti saugiu greičiu, praleisti pėsčiuosius.

7.40 val. prie įvažiavimų į mokyklą (prie pirmo ir antro korpusų) nešini plakatais susirinko akcijos dalyviai – didelis būrys mokinių, jų tėvelių ir mokytojų. Visiems saugiai važiuojantiems vairuotojams vaikai padėkojo – plojo, mojavo rankomis.

Tą pačią dieną pirmo korpuso mokiniai dalyvavo saugaus eismo pamokėlėse, kurias vedė Vilkaviškio PK patrulis Aidas Grubis. Antro korpuso mokinukams tokias pamokėles artimiausiu metu praves Vilkaviškio PK policijos pareigūnė Judita Bendaravičiūtė. Užsiėmimų metu vaikai pakartojo eismo taisykles pėstiesiems, einantiems šaligatviu arba per gatvę tiek šviesiu, tiek ir tamsiu paros metu. Mokiniai gavo kompetentingus atsakymus į visus rūpimus klausimus, taip pat ir patys atsakinėjo į policininko užduodamus klausimus. Už teisingus atsakymus visi buvo apdovanoti atšvaitais.

Patį didžiausią įspūdį pradinukams paliko netikėtai apsilankęs svečias – policininkas Šuo Amsis. Jis domėjosi, kiek vaikų moka taisyklingai eiti per gatvę, segi atšvaitus bei priminė, jog taisyklių turime laikytis visi ir savo saugumu turime rūpintis kiekvienas, ne tik policininkai, tėvai ar mokytojai.

Nuoširdžiai dėkojame visiems akcijos dalyviams, mandagiems ir saugiu greičiu važiuojantiems vairuotojams, Vilkaviškio PK viršininkui Rolandui Gyliui už dovanėles (atšvaitus), pareigūnui Aidui Grubiui už įdomiai pravestas pamokėles ir, žinoma, šauniajam Amsiui. Tikimės, kad ir akcijai pasibaigus mokiniai, jų tėveliai, vairuotojai nepamirš vieni kitų – laikysis saugus eismo taisyklių.
Mokyklos taryba

Related Images: