skaitymas

skaitymas

Iki pat gegužės 30d. Vilkaviškio viešoji biblioteka drauge su LIONS klubo nariais kvietė vaikus dalyvauti respublikiniame konkurse ,,Skaitymas: sėkmė ir džiaugsmas”.

Vieną dieną mūsų mokyklos pradinukai sulaukė netikėto svečio. Pakalbinti vaikus atskubėjo LIONS klubo simbolis- liūtukas. Jis kvietė mokinius daugiau skaityti ir dalyvauti respublikiniame konkurse “SKAITYMAS: sėkmė ir džiaugsmas”. Mokytojų paraginti, vaikai skaitė knygas, piešė iliustracijas, rašė recenzijas. Konkursui pasibaigus, buvo suskaičiuota 300 dailės darbų ir 50 recenzijų. Paskutinę pavasario dieną Vilkaviškio vaikų ir jaunimo centras surengė šventę, kurioje ir buvo apdovanoti konkurso nugalėtojai. Nugalėtojams įteiktos ,,Umbro“ kuprinės ir rėmėjų bei LIONS klubo įsteigti prizai, o visiems vaikams- asmeninės padėkos, šokoladukai ir specialiai konkursui išspausdinti knygų skirtukai. Dvidešimt rajono vaikų gavo paskatinamuosius prizus- geltonas kuprines. Didžiausias skaičius kuprinių už iliustracijas atiteko mūsų mokyklos mokinukams.

SVEIKINAME!

Džiugu, kad sėkmė lydėjo net du 3b klasės mokinius: geriausiu piešiniu buvo pripažintas Vyginto Mickevičiaus darbas (mokytoja Vilma Kudžmienė ), jis toliau keliauja į Vilnių, į respublikinį etapą, o Arnas Botyrius apdovanotas už knygos recenziją. Beje, Vygintas jau treti metai lanko ,,Jaunųjų dailininkų“ būrelį ir nugalėtoju rajone už gražiausią piešinį tampa nebe pirmą kartą.

Daugiausiai (penkiolika) recenzijų pateikuisi  3c klasė (mokytoja Alma Liaudinskienė) laimėjo ,,Santakos” laikraščio įsteigtą prizą.

Visus darbus bus galima pamatyti vasarą miesto bibliotekoje. Bibliotekininkės žadėjo keisti parodėles kas dvi savaites, tad jei vaikai nori pamatyti savo ir kitų darbus, turi lankytis kuo dažniau.  

 

 

 

 

Related Images: