viesoforo8

viesoforo8

Balandžio 12d. vyko pradinių (1-4) klasių mokinių

konkurso ,,Šviesoforas I etapas


Tikslas- skatinti pradinių klasių mokinius mokytis Kelių eismo taisyklių, ugdyti saugaus elgesio kelyje įgūdžius, domėtis eismo saugumo klausimais. Konkursui klasės  ruošėsi iš anksto- mokėsi atpažinti kelio ženklus ir juos apibūdinti; kartojo eismo taisykles pėstiesiems einant šaligatviu, kelkraščiu, važiuojamąja kelio dalimi; pakartojo, kaip turi elgtis pėstieji, eidami per reguliuojamą šviesoforu pėsčiųjų perėją. Atliko namų darbą- kūrė klasės plakatą saugaus eismo tema. Konkursui pasigamino emblemas.

Mūsų mokyklos koordinatorė – policininkė Judita Bendoravičiūtė pravedė vieną iš konkurso rungčių (stotelė ,,Situacija maketuose”). Kiti konkurso svečiai- Vilkaviškio rajono policijos komisariato patruliai- mielai sutiko dalyvauti ir padėti mokiniams saugiai pereiti gatvę (stotelė ,,Perėja”). Džiaugiamės, kad savo pagalbą (stotelė ,,Kelio ženklai”) pasiūlė mūsų mokyklos mokinių tėveliai, dirbantys policijoje- A. Kinderis ir V. Ramanauskas. Video užduotis vyko salėje. Taigi, kiekviena klasė aplankė po keturias stoteles ir gavo atžymas ,,Klasės pase”. 

Mokyklos direktorė A.Strazdienė dėkojo už renginį jos organizatoriams, svečiams, visiems mokiniams ir klasių auklėtojoms. Komandų (klasių) atstovams įteikė Padėkos raštus. Policininkė J. Bendoravičiūtė mokytojoms įteikė atminimo dovanėles ir pasidžiaugė, kad mokykloje apie pėsčiųjų saugumą ne tik kalbama, bet ir mokoma praktiškai.

AČIŪ Vilkaviškio rajono Policijos komisariato policininkams už geranoriškumą.

Nuoširdų AČIŪ tariame ir mokyklos darbuotojams,  mokytojoms už pagalbą ruošiant ir vedant mokyklinį konkursą ,,Šviesoforas”.

 

 

Related Images: