3c pusryciai
3c pusryciai Rugsėjo 19-21 dienomis vykdydami visuomenės sveikatos rėmimo programos projektą ,,Sveikas vaikas-vartai į ateitį“ Vilkaviškio pradinės mokyklos mokiniai dalyvavo rytmetyje ,,Sveiki pusryčiai“.

Pirmokai atliko tyrimą ,,Ar valgau pusryčius“ ir išleido receptų knygelę ,,Sveiki pusryčiai“. Antrokai sprendė kryžiažodžius ir sužinojo, kokie vaisiai ir daržovės labiausiai tinka pusryčių stalui. Trečiokai vieną dieną ne tik pusryčiavo mokykloje, bet ir gavo daug vertingų patarimų apie sveiką maistą. Dabar į klausimą ,,Ką valgyti, kad visą dieną būtume žvalūs ir energingi?“ dauguma jų tikrai atsakys, kad pats sveikiausias ryto patiekalas- košės. Ketvirtokai ėmėsi patys gamintis pusryčius ir tuo pat metu daug diskutavo apie sveiką mitybą. Be to kūrė rašinėlius tema ,,Mano pusryčiai“.  Visuomenės sveikatos priežiūros specialistė bei viena iš projekto ,,Sveikas vaikas-vartai į ateitį“ vykdytojų Žydrūnė Čekanavičienė mokykloje skaitė paskaitą apie sveikų pusryčių svarbą bei su 2a klasės mokiniais atliko praktines užduotis ,,Maitinuosi sveikai“.

               Visi žinome, kad sveikata- brangiausias turtas. Bet dažnai pamirštame, jog šį turtą reikia ne tik turėti, bet ir tausoti. Tad pradėkime nuo sveikų pusryčių!

Related Images: